Advies

Veel gestelde vragen

Waarom worden we bruin?

Zonlicht en het licht van de zonnebank bevatten UV-straling. Deze straling is te onder te verdelen in UV-A en UV-B. Wanneer UV-A de huid raakt, dringt de straling door tot het bindweefstel en de lederhuid, de onderste huidlaag. In de kiemlaag van de opperhuid, de bovenste huidlaag, liggen melanocyten. Deze cellen produceren het kleurpigment melanine. Wanneer de melanine aan het huidoppervlak in contact komt met UV-A en zuurstof in het bloed, ontstaat een reactie die de bruine kleur veroorzaakt. Dit wordt ook wel directe pigmentering genoemd.
UV-B straling zorgt voor indirecte pigmentering. Al bij een lage dosis van deze straling wordt de productie van melanine in de melanocyten verhoogd. Meer melanine zorgt voor een bruinere kleur. De combinatie van de twee soorten straling is dus cruciaal voor een prachtige teint.

Wat is het nut van voorbruinen als ik op vakantie ga?

Wie een zonvakantie heeft geboekt, moet er rekening mee houden dat op de vakantiebestemming de zon vaak veel krachtiger schijnt dan bij ons. De huid moet de tijd krijgen om te wennen aan de nieuwe situatie. Zorg er wel voor dat u zich, ook als u naar de zonnebank bent geweest, altijd insmeert voor u de zon in gaat.

Hoe behoud ik mijn mooie bruine teint?

U heeft na een aantal zonsessies een prachtige bruine teint gekregen en u wilt deze graag behouden. Dit is alleen mogelijk door regelmatig bij ons terug te komen voor een zonsessie of door regelmatig te zonnen in de natuurlijke zon. Door de lichaamsprocessen wordt de huid steeds weer vernieuwd. Oude cellen worden afgestoten en nieuwe cellen worden aangemaakt. Als u niet regelmatig de zon opzoekt, zal de kleur langzaam vervagen.

Kan ik douchen na afloop van mijn zonsessie?

Sommige mensen veronderstellen dat de bruine teint geheel of gedeeltelijk verdwijnt als u doucht direct na een zonsessie. Deze gedachte berust op een misverstand. De bruine teint ontstaat in de huid, niet op de huid. Het is niet mogelijk om het bruin er weer af te wassen of te schrobben. Wij adviseren wel om na afloop van uw zonsessie te douchen zonder daarbij gebruik te maken van zeep of douchegel. Na het douchen kunt u een vochtinbrengende crême gebruiken om de huid extra te verzorgen.

Ik gebruik medicijnen, kan ik nu toch gewoon zonnen?

Van sommige medicijnen is bekend dat ze de gevoeligheid van de huid verhogen. Dit is vaak het geval bij antibiotica, sulfonamiden, psychofarmaca, kalmerende middelen en diuretica. Ook bruiningsmiddelen die psorale of cumarine bevatten zorgen ervoor dat de huid gevoeliger wordt. Raadpleeg te allen tijde uw arts wanneer u twijfelt!


Mocht uw vraag hier niet bij staan neem dan even contact met ons op.

Starzon zontip

Geniet van de zon, maar denk aan uw huid.

Starzon zontip

Maak geen verschil tussen ultra- violette straling van echte zon en van bruiningsapparatuur. De huid doet dat ook niet.

Starzon zontip

Met Australian Gold krijgt uw huid die gezonde bruine kleur die u altijd al wilde hebben en zorgt het voor een uitstekende verzorging van je huid.

Starzon zontip

Scrub uw benen voor een extra bruine teint, voor u gaat zonnen. Ook kunt u gebruik maken van een product met een bronzer.

Starzon zontip

Breng uw lotion 20 minuten voor blootstelling aan UV stralen gelijkmatig aan over het hele lichaam met ronddraaiende bewegingen voor de beste bescherming en resultaten.

Starzon zontip

Om uw huid goed te kunnen verzorgen, is het belangrijk dat u eerst uw huidtype vaststelt. Zo zont u verantwoordt en behoudt u uw kleur langer.

Starzon zontip

Volg de gebruiksinstructies van bruiningsapparatuur nauwkeurig op.

Starzon zontip

Laat zonnen en gebruik van bruiningsapparatuur over aan mensen boven de 18 jaar met huidtype 2,3 of 4.

Starzon zontip

Stop direct met zonnen als de huid vreemd reageert met bijvoorbeeld uitslag, jeuk of snelle verbranding en raadpleeg een arts.

Starzon zontip

Bij sommige huidaandoeningen helpt ultraviolette straling, bij andere juist niet. Vraag informatie bij een arts.